86 средни и големи предприятия, в които са заети над 46

...
86 средни и големи предприятия, в които са заети над 46
Коментари Харесай

86 средни и големи предприятия засегнати до момента от кризата

86 междинни и огромни предприятия, в които са заети над 46 245 чиновници, са наранени до този миг от рецесията. Това демонстрира изследване на КНСБ към 21 април, направено посредством районните структури на КНСБ в цялата страна. Общо следените предприятия са 114, оповестяват от пресцентъра на КНСБ. 

Най-много наранени предприятия (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризма и кафетерийната сфера) има във ВиК бранша, леката индустрия, автомобилостроенето, превоза (предимно вътрешен), преработващата индустрия. Военната индустрия и бранш дървообработване също са наранени. Усещат се увеличаващи се проблеми и в бюджетния бранш.

Анализът на данните демонстрира, че в огромните предприятия и бюджетните организации, в които има построени синдикални организации, с няколко изключения, към този стадий не са подхванати съкращения на личен състав. Това се дължи главно на непрекъснат социален разговор и опциите, контрактувани посредством груповите трудови контракти и демонстрира преимуществата от съществуването на такива и в сложни обстановки като актуалната, споделят от синдиката.

Съкращения на служащи или идни такива се следят в 13 на 100 от компаниите. В 78 на 100 от предприятията служащите са в заплатен отпуск, а в 26 на 100 - в неплатен.

Най-много наранени работещи има в градовете Казанлък, Благоевград, Добрич, Стара Загора, Димитровград, Враца, Сливен, Габрово, Разлог, Банско, следван от Бургас, Варна и Хасково. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР